Меню
Your Cart

Омекотителна система

Омекотителна система
КАК РАБОТИ И ОМЕКОТЯВА ВОДАТА ОМЕКОТИТЕЛНАТА СИСТЕМА?
В бутилката (колоната) на омекотителните системи за варовита вода има специална, орицателно заредена йонообменна смола. Разтворените във водата и отговорни за нейната твърдост йони са положително заредени. Когато водата преминава през смолата калциеви и магнезиеви йони се отнемат и се заменят с натриеви йони. Това е причината омекотителнте инсталации с йонообменна смола да са толкова ефективни и при правилен подбор на уреда гарантират пълно омекотяване на вода. Когато капацитетът на йонообмен се изчерпи, автоматичният програматор включва регенерация на смолата. По време на регенерацията настъпва обратен процес, калций и магнезий в смолата се заменя с натрий и се изплаква в канализацията. Домашните системи за омекотяване на вода фабрично са нагласени за провеждане на регенерация в 2 часа през нощта. Това лесно може да бъде променено и поцесът на регенерацията да бъде задейсвтван в удобно за потребителя време, когато няма консумация на вода.  
КЪДЕ СЕ МОНТИРА ОМЕКОТИТЕЛНА СИСТЕМА ЗА ВАРОВИТА ВОДА?
Омекотителните системи имат за задача да омекотяват водата, която ще се ползва във всичките точки и ще захранва всичките уреди. Това означава, че най-добре е да се монтира на входа на водата, на основния тръбопровод захранващ с вода целия дом. Ако захранването с вода става с два щранга, може да се инсталират два броя малки системи или само една където е по-важно водата да е мека. Всчките филтри за вода и системи се монтират след и никога преди водомера.
Brand: Ionfilter.export Модел: WS 470
Високоефективен омекотител с възходящ поток WS 470 Тази система се състои от GRP съд Greentank с горни и долни разпределители и резервоар за саламура, изработен от полиетилен с капацитет за много регенерации. Резервоари за саламура, оборудвани с решетка за саламура и предпазен клапан за саламур..
0.00лв.
без ДДС:0.00лв.
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.